2015. december 29., kedd

Darált húsos babfőzelék

      
Még novemberben készült ez a finom étel és a fotó. Igaz milyen guszta? Gyakran készítem, mert mindenki szereti. Csak nagyon kevés chilit teszek bele és akkor én is bátran ehetek belőle.
Hozzávalók: 500 g darált sertéshús, 2 hagyma, 1 piros kaliforniai paprika, só, bors, fűszerpaprika, kevés olaj. Még: 200 g konzervbab, 500 ml paradicsomlé, 1 evk. liszt, fűszerek: chili, babérlevél, kömény, esetleg oregánó, pici cukor.
A hagymát meg paprikát megtakarítjuk és felaprítjuk. Kevés olajban a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a paprikát, majd a darálthúst. Fűszerezzük és jól lepirítjuk. Megszórjuk liszttel, felöntjük paradicsomlével és bátran fűszerezzük. Pici cukrot adunk hozzá, 1 babérlevelet, örölt köményt, ízlés szerint chilit,  aztán hozzádjuk a babot is és jól összefőzzük.

2015. december 15., kedd

Diós retek saláta diós csirkemellel

     
Azért írtam így a címet, mert most a reteksalátán van a hangsúly. Diós csirkemellet bizonyára már készítettetek. A felszeletelt húst, miután kikloffoltuk, sózzuk, borsozzuk, először lisztbe, aztán felvert tojásba, majd darált dióba mártjuk és forró olajban kisütjük.
    Diós feketeretek saláta
Hozzávalók: egy nagyobbacska feketeretek, 2 szál zöldhagyma, 3 evk. darált dió, só, bors, kevés olaj.
A retket megtakarítjuk, lereszeljük, a többi hozzávalóval ízesítjük és azonnal tálaljuk.

2015. december 7., hétfő

Fahéjas almás sütőtök

    
 
Most egy nagyon egyszerű, olcsó de annál finomabb desszertet szeretnék Nektek megmutatni. Ízletes is , laktatós is, a fahéjtól pedig illatos.
Hozzávalók: 2 kg sütőtök, 2 -3 alma, 150 g vaj, 1/2 kisk. fahéj.
A tököt tetszés szerint feldaraboljuk, magházát eltávolítjuk, majd csap alatt jól leöblintjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és felkockázzuk. A sütőtökre halmozzuk, megszórjuk fahéjjal, tetejére pedig vaj darabkákat teszünk. Előmelegített 180 fokos sütőbe 1 órára sülni tesszük. Melegen is finom, de hidegen még finomabb.
Megjegyzés: ha nem elég édes a sütőtök, miután megsült mézet is tehetünk rá, azzal is nagyon finom.














2015. december 3., csütörtök

Sült pontyszelet tejfölös muzsdéjjal

       
Halat sütöttünk, pontyot. Halas üzletből vettük, készen megpucolva, fej nélkül. Szinte 3 kg volt.
Otthon csak meg kellett mosni és feldarabolni. Csak sóval s borssal fűszereztük, kevés olajjal meglocsoltuk  és mehetett is a sütőbe. Míg sült, addig elkészítettük a tejfölös muzsdéjt.
    Tejfölös muzsdéj
Hozzávalók: 4-5 cikk fokhagyma, 3 evk. olaj, 200 ml tejföl, 1 csokor friss petrezselyemzöld, pici só.Az áttört fokhagymát megsózzuk, cseppenként hozzákavarjuk  az olajat majd a tejfölt. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és felhasználásig hideg helyen tartjuk.
A megsült  halat ezzel a fokhagymás szósszal öntjük le és mellé pedig tepsis burgonyát kínálunk.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...