2021. április 11., vasárnap

Egybefasírt, Stefánia vagdalt

Még az ünnep alatt fotóztam le ezt a gyönyörű darabot. Nem vettünk bárányhúst, mert nem kívántuk. Az igazság az, hogy itt Szebenben az üzletekben nem is láttam még lefagyasztva sem. Na, de lássuk hogyan is készül az egybefasírt. Hozzávalók:1 kg vegyes darálthús, 2 hagyma, 2 zsemle, 2 nyers tojás, 2 evk. mustár, só, bors, száraz rozmaring, kevés tej meg olaj. Még: 6 főtt tojás A zsemléket tejbe beáztatjuk, kinyomkodjuk. A hagymát apróra vágjuk kevés olajon megdinszteljük. A darálthúst a hagymával, a zsemlével, a tojással, a mustárral meg a fűszerekkel összedolgozzuk, majd 30 percet jégszekrényben pihentetjük. Addig megfőzzük a tojásokat, héjukat eltávolítjuk és előmelegítjük a sütőt. Egy kalácstepsit sütőpapírral kibélelünk, megkenjük olajjal, ebbe pakoljuk a húsmassza felét, ráhelyezzük szép sorban a megpucolt tojásokat, amire a maradék hús kerül. Tetejét is bekenjük olajjal, alufóliával letakarjuk és előmelegített 180 fokos sütőbe sülni tesszük kb. 60 percre. Félidőnél kitakarjuk és szép pirosra sütjük. Melegen tálaljuk, de hidegen is nagyon finom.

2021. április 10., szombat

Póréhagyma-krémleves, 11. blogszülinap

Kedves olvasóim, követőim! Ma , azaz április 10 -én ünnepli blogom a 11. szülinapját. Köszönöm, hogy olvastok a világ minden tájáról. Már nem lepődök meg , ha valaki Tanzániából vagy éppen Kenyából keres. Egy reggel 1600 orosz látogatóm volt, nem is tudom melyik receptre haraptak rá. Az európai látogatóimon kívül sok az amerikai, japán, kínai és még sorolhatnám... A napi átlag 200-300 személy körül mozog, de hétvégeken 500 -ra is felmegy. Köszönöm, hogy vagytok és ha naponta csak egynek tudtam segíteni, ötletet adni, már ez megéri, hogy folytassam a receptek bejegyzését. Ez a leves nagyon finomra sikerült. Meg is kapta a családtól a csillagos 10-est. Hozzávalók: 3 szál póréhagyma, 2 hagyma, 3 szem krumpli, só, bors, fél kisk. vegeta, 200 ml főzőtejszín, kevés vaj. Először a hagymát és a póréhagymát (csak a fehér részét) apróra vágjuk és kevés vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott krumplit, felöntjük vizzel és készre főzzük. Sózzuk, borsózzuk, kevés vegetával ízesítjük. Ha kész, botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt, és még egyet forralunk rajta. Pirítossal kínáljuk, de sült baconnal, sajttal esetleg csírával is nagyon finoooom!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...