Hozzávalók: 15 szem aszaltszilva, 15 dió. Még: 100 g cukor, 15 evk. víz, 125 g vaj, 4o g tejcsoki, 100 g és 50 g darált dió , 150 g darált keksz.
A szilvákat vízbe áztatjuk, kimagoljuk és mindegyiket megtöltjük egy-egy egész dióbéllel.
A vízet a cukorral főni tesszük, amikor a cukor sziruppá vált hozzáadjuk vajat és addig kavarjuk míg a vaj is felolvad. Tűzről elvéve hozzáadjuk a reszelt csokoládét, a darált diót meg a darált kekszet. Kihűtjük.
Ha meghűlt, tenyerünket beolajozzuk, majd kanállal szakítunk a masszából , mindegyik közepébe egy-egy töltött aszaltszilvát szúrunk, gömbbé formáljuk és darált dióba forgatjuk. Felvágás előtt legalább 2 órára mélyhűtőbe tesszük(szebben szeletelhető).