2018. április 24., kedd

Almavirágos, citromkrémes torta

       
Még húsvéttól maradt 2 tasak hidegen kötő pudingporom, amolyan citromízű. Gondoltam, most sütök egy piskótát, megtöltöm vele, aztán szépen feltekerem. Aztán tészta sütés közben, hirtelen változtattam a terven és tortát készítettem, amit almavirággal díszítettem.
     Hozzávalók: 4 tojás, 8 evk. cukor, 8 evk. liszt, 4 evk. víz, 5 g sütőpor, pici só. Még: 2 tasak hidegen kötő pudingpor, 400 ml hideg tej, 8 evk. cukor. A cukorsziruphoz: 3 evk. cukor, 200 ml víz.
A fenti hozzávalókból piskótát sütünk 24 cm-es átmérőjű tortaformában.. Ha kihűlt 3 lapba vágjuk.
A hideg tejben feloldjuk a cukrot, hozzáadjuk a pudingport, majd robotgép segítségével sűrű krémmé keverjük.
Elkészítjük a cukorszirupot, majd mindegyik tortalapot gyengéden  belocsoljuk. A krémmel betöltjük a tortát, vigyázva, hogy a tetejére meg a szélére is jusson. Almavirággal díszítjük és azonnnal fogyasztjuk.

2018. április 18., szerda

Mustáros sült krumpli, mint köret

   
Nagyon megszerettük a mustáros sült krumplit.
Amíg a fasírtok sütésével bibelődöm, addig  elkészül a sütőben a burgonya is.
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 evk. olaj, 2 evk. mustár, 4 cikk zúzott fokhagyma, fél kisk. fűszerpaprika, só. bors.
A nyers burgonyát meghámozzuk, megmossuk és tetszés szerint feldaraboljuk. Az olajat összekeverjük a mustárral és a fokhagymával, fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával, majd a feldarabolt krumplira töltjük. Az így előkészített krumplit egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.


2018. április 12., csütörtök

Mágnás diós szelet, 8. blogszülinap, 600. bejegyzés

     
Elérkeztem a 600. bejegyzésemhez és a 8. blogszülinaphoz.
Mit mondjak : hosszú időszak , rengeteg recept, heti egyszeri jelentkezés, folyamatos tanulás(fotó, internet).
Szívből köszönöm  lányom mindennapos segítségét , családomnak, hogy támogat, olvasóimnak, követőimnek a világ minden tájáról. hogy nap mint nap itt vagytok, értelmet adva munkámnak.
Erre a különleges alkalomra  készült ez a finom süti. Eredeti recept szerint a sütemény tetejét rácsozni kell, én most keksz kiszúrókat használtam, így egy picit ünnepélyesebbé tettem.
         Hozzávalók: 300 g fehér liszt, 200 g sütőmargarin, 100 g porcukor, 1 tojás, 1/2 tasak sütőpor, pici só.
A fenti hozzávalókból linzer tésztát gyúrunk, fél órára jégszekrényben pihentetjük.
Míg pihen elkészítjük a tölteléket.
      Ide szükséges: 200g porcukor, 3 tojássárga, 200 g darát dió, 3 tojásfehér habja, 1 citrom héja. Még: 4 evk. barackíz.
     A porcukrot a tojássárgákkal habosra kavarjuk, hozzáadjuk a diót, a citromhéjat, majd szép óvatosan a keményre vert tojáshabot is.
A linzertészta felét kinyújtjuk tetszés szerint kis csillagokat, köröket, illetve szívecskéket vágunk ki, félretesszük.
   A maradék tésztát összegyúrjuk a tészta másik felével, újra kinyújtjuk, sütőpapírral ellátott 24x38 cm tepsibe tesszük, rákenjük a barackízt, a diós krémet rásimítjuk, kirakjuk a kivágott tésztafigurákkal és az előmelegített 180 fokos sütőbe megsütjük.

2018. április 4., szerda

Gombapaprikás disznókaraj

   
Az idén sem vettünk bárányt, így maradott a közkedvelt disznóhús.
Gyönyörű karajt vettem, amiből ez a fenséges ételt készült.
    Hozzávalók: 1 kg disznókaraj, 3 hagyma, 1 evk. daráltpaprika, só, bors, fűszerpaprika, 50 ml olaj. Még: 400 g gomba(konzerv), 2 evk. liszt, 400 ml tejföl.
     A húst felszeleteljük és forró olajban elősütjük, tányérra szedjük. A visszamaradott olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált(sós)paprikát. Visszatesszük a karajszeleteket, ízlés szerint fűszerezzük,kevés vizet öntünk rá és puhára pároljuk. Ha már megpuhult a hús, hozzáadjuk a leszűrt és szeletelt gombát, tejfölös liszttel behabarjuk, jól kiforraljuk és bármilyen főtt tésztával tálaljuk.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...