Ezt a finom és mutatós süteményt húsvétra készítettük. A lányom Szebenből hozta a receptet, ki is próbáltuk. Egy picit maceráns az elkészítése, de megéri a fáradozást mert nagyon finom a kész süti.
Hozzávalók:
A két kókuszos laphoz: 10 tojásfehérje, 10 evk. cukor, 100 g kókuszreszelék, 3 evk. liszt.
A krémhez: 10 tojássárga, 10 evk. cukor, 4 evk. tej, 400 g vaj.
Még: 20 darab keksz, 100 ml kávé, 200 g tejcsoki, 4 evk. olaj.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a lisztet meg a kókuszreszeléket. Ebből a mennyiségből két lapot sütünk (sütőpapírral bélelt tepsiben).
A tojássárgákat a cukorral meg a tejjel gőz felett addig főzzük, míg jól besűrűsödik. Kihűtjük. A vajat krémesre elkavarjuk, rendre hozzáadjuk a tojássárgás krémet, majd három részre osztjuk.
A tejcsokit feldaraboljuk, hozzáadjuk az olajat és gőz felett megolvasztjuk.
A sütemény összeállítása:
Az első kókuszos lapra rásímítjuk a vajas tojáskrém 1/3-át, erre ráhelyezzük a kávéba beáztatott kekszeket. A kekszre óvatosan rákenjük az olvasztott csokoládét, várunk egy picit amíg megszilárdul. Erre megint egy adag krémet kenünk. Aztán jön a második lap, amire az utolsó adag krém kerül. Tetejét tetszés szerint színes bonbonnal, csokireszelékkel vagy kókuszreszelékkel szórjuk be.
20-án volt a blogocskám szülinapja. Immár 4 évesek vagyunk. Nagy örömmel folytatom a blogírást, míg erőm és egészségem megengedi. Ezután is szeretettel várok minden érdeklődöt.