2024. július 14., vasárnap
Kurkumás, hagymás kiflik
Még a nagy meleg előtt készültek ezek a finom szendvicskiflik.Tésztájába kurkuma
por került attól lett ilyen szép a színük. Dinsztelthagymát meg szárított
paradicsomot is tettem bele,igazán finomra sikerültek. Hozzávalók: 25 g friss
élesztő, 1 evk. cukor, 500 g liszt,1 kisk. só , 4 evk. olaj, fél kisk. kurkuma,
2 evk. apróra vágott szárított paradicsom,1 hagyma(amit megdinsztelünk), 250 ml
langyos víz. A fenti hozzávalókból kelt tésztát gyúrunk, duplájára kelesztjük.
Kiporciózzuk, kifliket formálunk, mindegyiket szezámmaggal szórjuk be, még 20
percig kelesztjük, aztán előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)