Hozzávalók: 2 epres, vajkrémes piskótatekercs( rolád) , üzleti.
Még: 500 g mascarpone(sajtkrém), 800 ml tejszín, 3 tasak zselatinpor, 4-5 evk. porcukor(ízlés szerint) és 750 g eper.
Előszőr 500 g epret megmosunk, majd mindegyiket félbevágjuk. A piskótatekercseket ujjnyi szeletekre vágjuk. A zselatint 100 ml vízbe áztatjuk, a tejszínt kemény habbá verjük.
Egy 27 cm-es átmérőjű tortaformát celofánnal kibélelünk.
Alját kirakjuk a piskótaszeletekkel, rá pedig a félbevágott epreket tesszük, vigyázva, hogy a torta belső peremére is jusson felállítva. A sajtkrémet a porcukorral elkavarjuk, kanalanként hozzáadjuk a tejszínhabot, majd a mikróban felmelegített zselatint. Jól összevegyítjük és a tortaformába töltjük. Félig elkészített tortánkat legalább 4 órát jégszekrényben pihentetjük.Pár óra elteltével a tortát kivesszük a formából és díszítjük.
Szélére újra piskótaszeletek kerülnek, közepére pedig a megmaradt, megmosott, felszeletelt eper.
ISTEN ÉLTESSEN DRÁGA GYERMEKÜNK!