2010. október 3., vasárnap
Töltenivaló paprika télire
Édesanyámtól tanultam ezt az egyszerű receptet, mindig így tette el télire a töltenivaló paprikát és nagyon jól megállt.
Sokan paradicsomlében vagy kis tormát minden paprikába téve tartósítják, de én csak tiszta vízzel teszem és szalícillel.
Tehát 3 kg paprikának kiszedjük a torzsáját és beletesszük egy edénybe.
Forró vízzel leforázzuk s benne hagyjuk amíg kihűl. Kiszedjük a paprikákat egymásba rakjuk és így tesszük be egy 5 litres üvegbe; a kihűlt paprikavízbe 1 kiskanál szalícilt teszünk és ráöntjük a paprikákra. Lekötözzuk, majd hűvős helyen, kamrában vagy pincében, tároljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Még nem hallottam ilyenről, nagyon ötletes
VálaszTörlésÉn sem hallottam még erről a receptről, meg is mutatom édesanyámnak, hiszen inkább ő nálunk az eltevő.Majd ha egyszer elköltözünk és lesz kamránk akkor én is nekilátok .-)
VálaszTörlésKÖszönöm ezt az egyszerü receptet.Olyan jó,hogy feltetted a blogodra.Édesanyám már nincs,hogy őt megkérdezzem.Ő is hasonlóképp tette el.Most veszem a bátorságot és én is igy rakom el.
VálaszTörlésNagyon tetszik a recept, sosem, tettem el télire paprikát... mi csak nyáron eszünk töltött paprikát, köszi a receptet :)
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésKöszönöm!
Ottis!
VálaszTörlésNem is gondoltam hogy ezt az egyszerű receptet nem ismeritek!
A lányomra gondoltam amikor a blogra bejegyeztem!
Veressné Ady Anna!
VálaszTörlésBoldog vagyok ha segíthetek!
Köszönöm kedves szavait!
Jutka!
VálaszTörlésÉn több modszert ismerek, de szerintem ez a leg olcsóbb és egyszerű is!
Szia! Úgy látom nem én leszek az első, de fogadd szívesen tőlem is a kreatív blogger díjat. Nézz be hozzám...
VálaszTörlésGinko!
VálaszTörlésNagyon kedves vagy ,hogy rám gondoltál!
Köszönönöm a díjat!
Soha nem ettunkmi is csak nyáron töltött paprikát vagy ha boltba megtutuk venni paprikat köszönöm neked ezt az egyszerü de nagyszerü receptet
VálaszTörlésHa igy teszed el sokaig kemeny marad. Orulok, hogy segithettem. Pusssz.
VálaszTörlésKöszönöm a receptet!
VálaszTörlésOrulok, hogy tudtam segiteni!
VálaszTörlésSzia! Nagyon tetszett a recepted. Meg is csináltam, mert kaptam egy csomó paprikát, csak azt kérdezném, hogy, nekem kicsit opálos a vize, nem olyan tiszta, mint a tied. Ez így nem romlik meg?
VálaszTörlésHa felforrt a viz es ugy forraztad le a paprikakat akkor eddig ok. A kihult vizbe szorjuk a szalicilt es probaljuk feloldani. Ezt ujra raontjuk az u egbe eldendezett leforrazott paprikakra es lekotozzuk. Nekunk igy elteve mindig elallt. Szerintem a szalicil okazhatja a zavaros vizszinet, sebaj, idovel megtisztul.
TörlésA nagymamámtól lestem el a tölteni való paprika eltevését.Ő is előbb leforrázta és mikor kihült,lecsepegtette,utána sót tett mindegyikbe és egymásba dugdosva ,megtöltötte az 5 literes üveget.Biztos öntött rá vizet,de nem emlékszem,hogy tett-e rá szalicilt.Amikor vett ki az üvegből,bő vízben áztatta a paprikákat,hogy elvegye a sósságát.
VálaszTörlésErzsebet draga! Anyukam so nelkul tette. Igy tanulta a nagyitol o is.
TörlésNekunk bevalt. Koszonom, hogy beneztel.
Ha veszek ki az üvegből, a többi nem fog megromlani? Köszönöm a választ!
VálaszTörlés1evig is elall.Mindig tiszta meritokanallal vagy villaval vegy ki az uvegbol es kotozd le ujra.Semmi baj nem tortenik...
TörlésSzeretném megkérdezni, miért kell leforrázni a paprikákat?, forrázás nélkül bepakolni az üvegekbe, és kidunsztolni nem jó megoldás?
VálaszTörlésMiert, miert? Hat , hogy tobb ferjen az uvegbe es konnyebben tudjuk dolgozni vele.
VálaszTörlésElnézést, hogy megkérdeztem, valószínűleg, ha tudom az okát, nem kérdezem meg.
VálaszTörlésSemmi gond Eva draga! Barmikor szivesen valaszolok!Koszonom hogy beneztel!
VálaszTörlésVisszavarlak!
Köszönöm! 🙏
VálaszTörlésHallo! Kedves Juci. A paprikát a leirás szerint csináltam.Nem szalicilt hanem borként használtam mint a csemege uborkánál. Az uborka mindig roppanos.A paprika sajnos megpuhult. Mit csináltam rosszul. A választ elöre is köszönöm Johanna Larva (OMA)
VálaszTörlésA vizet először jól felforraljuk, lehűtjük.Belehintjük a szalícilport, jól elkeverjük. Hidegen töltjük a paprikára. Az üveget lekötjük, kamrában tároljuk. Köszi , hogy benéztél!
VálaszTörlésKedves Juci! Ez a paprika recepted minden más paprikára is megoldás lehet? Mint pld az almapaprika, vagy az erős paprikák. Válaszod tisztelettel megköszönöm.
VálaszTörlésIgen, de csak akkor , ha nem párosítod hagymával, káposztával vagy más zöldséggel...A lényeg, hogy ne lágyuljon meg a paprika és ne savanyódjon meg .Így tettem el mindig töltött paprika levesnek a paprikát. Köszönöm, hogy benéztél!
TörlésE recept alapján tettem el tavaly a tölteni való paprikát, remek volt!
VálaszTörlés