Tegnap a kamrában takarítgattam és ráakadtam valami maradék magokra: napraforgó, szezám és len. Elgondoltam, hogy egy kevés cukorral milyen finom magos grillázst lehetne belőlük készíteni. Egy kis pergelt dió is került bele. Nagyon finomra sikerült, még langyos volt és az adag egy negyedét már el is tüntettük.
Hozzávalók: 500 g kristálycukor, 400 g magkeverék(100 g napraforgómag , 100 g lenmag, 100 g szezámmag , 100 g dió).
Először egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A cukrot egy vaslábosban vagy serpenyőben karamellizáljuk, vigyázva, hogy ne égjen meg, mert akkor kesernyés lesz.
A napraforgómagot a lenmaggal, meg a dióval megdaráljuk( ne éppen porrá) , hozzávegyítjük a szezámmagot is majd szép óvatosan a kész karamellre szórjuk. Jól elkeverjük és már töltjük is az előkészített tepsibe mert gyorsan megszilárdul. Egy vizes kanállal tetejét szépen elsímítjuk, késsel bevagdossuk míg langyos a grillázs. Ha teljesen kihűlt darabkákra tördeljük és azonnal fogyasztjuk.