Egy hetes rombolás, falazás, csempézés után, nagy örömömre felszerelték a hidrofort. Most van vizem!!!! Na de fürdőszobánk? Az még sajnos nincs. Ahogy az uram szokta mondani: jó munkához idő kell. Mára ezt a finom levest készítettem.
Hozzávalók: 600 g zöldpaszuly, 3 sárgarépa, 1 hagyma, 2 evk. olaj, tárkony, 1 evk. liszt, 1 tojássárga, tejföl, pici cukor, ecet, pirospaprika, só.
A megtakarított hagymát főni tesszük 1 és fél liter vízbe. Rendre hozzáadjuk a megtakarított és felaprított sárgarépát, aztán a végén a megpucolt, megmosott, feltördelt zöldpaszulyt. Töltünk egy kis olajat is rá, sózzuk, pirospaprikázzuk. Amikor a levesünk majdnem kész, lisztes eresztékkel feleresztjük. Hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt, ízesítjük ecettel meg egy pici cukorral. Tűzről levéve a levest, tejfölös tojássárgával behabarjuk.