2019. december 25., szerda

Karácsonyi angyalkák

Már nagyon rég kinéztem ezt a receptet Vicuskánál de csak most volt aktuális megsütnöm.
Nagy sikert arattam, anyukám sírt örömében, amikor meglátta milyen cuki angyalkák készültek bő 30 perc alatt.
Hozzávalók: 1 csomag levelestészta, meggybefőtt, porcukor.
A levelestésztát gyöngéden kinyújtjuk. 16 egyenlő kockára vágjuk. Mindegyiket átlósan bevagdossuk, vigyázva hogy a közepe ép maragyjon. Így 4 háromszöget kapunk.
A legfelső  háromszögre egy meggyszemet teszünk, majd a tésztát mint a egy kendőcskét ráhajtjuk.
A két szélső háromszög alsó végét is feltűrjük az angyalka nyakáig. Ezekből lesznek az angyalka szárnyai.

A megformált angyalkákat óvatosan sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített 180 fokos sütőben sütjük. Porcukrosan tálaljuk.
Áldott Ünnepet Kedveseim!!!

2019. december 8., vasárnap

Rakott karaj, gazdagon

Most egy nagyon finom főétel receptjét hoztam. Ezt is kikísérleteztem mint mindig. Egy picit időigényes, de higgyétek el megéri érte a fáradozást. 
      Hozzávalók: 4 darab karajszelet, 1 kisebb gombakonzerv, 1 hagyma, 2 friss paradicsom, besamel mártás(100 g vaj, 2 evk. liszt, 300 ml tej), 150 g reszeltsajt, zsemlemorzsa.
A karajszeleteket gyöngéden kipotyoljuk, sózzuk, borsózzuk, kevés forró olajban elősütjük.
Az apróra vágott hagymát a gombával összepároljuk. Megfőzzük a besamel mártást.
A paradicsomot felkarikázzuk, a sajtot pedig lereszeljük.
Kiolajozunk egy hőálló tálat amibe először a hússzeleteket tesszük.
Mindegyik szeletre 2-2 evk. párolt gombát, rá 2-2 szelet paradicsomot teszünk, majd nyakonöntjük jó gazdagon besamellel
. 20 percre előmelegített 170 fokos sütőbe toljuk. A végén zsemlemorzsás reszeltsajtot szórunk rá, 
10 percig még visszatesszük sülni, s ha kész azonnal tálaljuk.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...