2016. szeptember 29., csütörtök

Nagyon csokis sajtkrémes torta

Szülinapomra készült ez a nagyon csokis sajtkrémes torta.
Nem túl édes , de kesernyés sem, nagyon tömény finomság volt. 
Hozzávalók: egy nagyon vékony kakaós piskótalap és a csokis sajtkrém.
Csokis sajtkrém
Hozzávalók: 500 ml tejszín, 500 g mascarpone, 100-150 g porcukor, 400 g étcsokoládé, 2 tasak(20 g ) zselatinpor.
Egy 27 cm-es tortaformát celofánnal kibélelünk.
Gőz felett felolvasztjuk a csokit 100 ml tejszínben. Kihűtjük.
A sajtkrémet a porcukorral elkeverjük. A maradék tejszínt felverjük. A zselatint 100 ml vízbe beáztatjuk.
Egy nagyobb tálban összevegyítjük a cukros sajtkrémet, a folyékony csokit, a tejszínhabot, meg a végén a beáztatott majd mikróban felmelegített zselatint. Az előkészített tortaformába töltjük, betakarjuk a kész piskótalappal, majd egy éjjelre a jégszekrényben pihentetjük. Másnap tányérra borítjuk, díszítjük és azonnal fogyasztjuk.

2016. szeptember 21., szerda

Sajtos, koktélparadicsomos disznókaraj

Ma kettesben ünnepeljük a szülinapomat. Ebédre ezt a mutatós babos karajt találtam ki.
Hozzávalók: pár szelet csontnélküli disznókaraj, só, bors, fokhagymapor, kevés olaj. Még: bármilyen sajt megreszelve, pár szem koktélparadicsom.
A húst felszeleteljük, mindegyiket picit kipotyoljuk(hogy nagyobbnak tűnjenek és könnyebben átsüljenek). Sózzuk,borsozzuk, meghintjük fokhagymaporral, majd forró olajban hirtelen megsütjük. Ha kész reszelt sajtot hintünk rá, kis paradicsokákkal díszítjük, aztán pici lángon addig sütjük míg a sajt ráolvad a húsra. 

2016. szeptember 13., kedd

Zöldpaszulyos disznópörkölt

Miután a kertből kiszedtük a hagymát, az üresen maradt ágyásokba zöldpaszlyt ültettünk, azt a gyalog fajtát.
A héten már szedtem is egy jó kosárral.
Hozzávalók pörkölthöz: 1 kg disznócomb, 2 evk. disznózsír, 3 nagyobb hagyma, 2 friss paprika, só, bors, fűszerpaprika.
Még: 500 g zöldpaszuly, 1 vegetakocka, 1 csokor friss petrezselyemzöld.
Disznópörköltet készítünk a fenti hozzávalókból a szokásos módon.
A paszulyt miután megtakarítottuk, megmossuk, majd vegetás vízben puhára főzzük.
A végén a kész paszulyt a pörkölthöz adjuk, pár percig összepároljuk és már tálalhatjuk is.


2016. szeptember 6., kedd

Őszibarackos joghurtos torta

A fiam barátnőjének szülinapjára készítettük ezt a finom tortát. A lányom állította össze, én csak messziről irányítottam. 
Hozzávalók: egy kakaós piskótalap( 2 tojás, 4 evk. cukor, 2 evk. víz, 3 evk. liszt, 1 evk. kakaó, késhegynyi sütőpor)
A krémhez: 500 ml tejszín, 400 ml natúr joghurt, pár evőkanál porcukor, 20 g zselatinpor, 400-500 g friss, keményebb őszibarack.
Egy 25 cm átmérőjű tortaformát celofánnal kibélelünk.
A forma alját kirakjuk felszeletelt barackkal, erre pedig a következő krémet tesszük:
A maradék barackot kis kockákra vágjuk, a tejszínt felverjük, a zselatint 100 ml vízbe áztatjuk.
Egy nagyobb tálba tesszük a tejszínhabot, a joghurtot, a porcukrot, a felkockázott gyümölcsöt és a beáztatott majd felmelegített zselatint.
Mindezeket jól összevegyítjük majd a tortaformába töltjük.
Befedjük a megsült, kihűlt piskótalappal, majd egy éjszakára (vagy legalább 4 órára) jégszekrényben tartjuk.
Másnap tálra borítjuk, a celofánt eltávolítjuk és azonnal tálaljuk.
Isten éltessen drága Kingácskánk!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...