Nem túl édes , de kesernyés sem, nagyon tömény finomság volt.
Hozzávalók: egy nagyon vékony kakaós piskótalap és a csokis sajtkrém.
Csokis sajtkrém
Hozzávalók: 500 ml tejszín, 500 g mascarpone, 100-150 g porcukor, 400 g étcsokoládé, 2 tasak(20 g ) zselatinpor.
Egy 27 cm-es tortaformát celofánnal kibélelünk.
Gőz felett felolvasztjuk a csokit 100 ml tejszínben. Kihűtjük.
A sajtkrémet a porcukorral elkeverjük. A maradék tejszínt felverjük. A zselatint 100 ml vízbe beáztatjuk.
Egy nagyobb tálban összevegyítjük a cukros sajtkrémet, a folyékony csokit, a tejszínhabot, meg a végén a beáztatott majd mikróban felmelegített zselatint. Az előkészített tortaformába töltjük, betakarjuk a kész piskótalappal, majd egy éjjelre a jégszekrényben pihentetjük. Másnap tányérra borítjuk, díszítjük és azonnal fogyasztjuk.