2012. szeptember 24., hétfő

Gyümölcstorta és hírek röviden

             Már egy jó hónapja, hogy megkezdtem a munkát. 15 éves szabadság után, hát mit mondjak, picit nehéz. Egy optikai üzletben mint eladó dolgozom, naponta 4 órát. Nem a munka nehéz, hanem az otthonról való elszakadás, mível a családom nagyon megszokta, hogy mindig számíthat rám. Most pedig csak rohanok. Munka után piac, üzletek, haza. Otthon vár a főzés, vasalás, kert és még mindig folytatódnak az eltevések. Estére olyan fáradt vagyok, hogy még blogozni sincs erőm.
            Most pedig ezt a finom gyümölcstortát szeretném bemutatni. Ez évi szülinapi tortámat a  lányom készítette, olyan finomra sikerült, hogy ez is csak tíz percig tartott.
Hozzávalók: egy 5 tojásos piskótalap. Krém: 1 tasak hidegen kötő csokis pudingpor, 300 ml hideg tej, 2 banán, 2 nektarin, 1 ananász konzerv, pár szem szőlő.

2012. szeptember 8., szombat

Ehető egérkék

        Ezekkel az ehető egérkékkel szeretnék meglepetést szerezni a kicsi Laurentiunak, Mihaela kolleganőm fiacskájának. Gondolom tetszeni fog a legénykének.
       Elkészítésük roppant egyszerű, még kézügyessséget sem igényel, reggelire vagy vacsorára jópofa étvágygerjesztő kicsinek és nagynak.
       Hozzávalók: tojás, szalámi, szemes bors, pici paprika.

2012. szeptember 4., kedd

Oregános sültpaprika szósz krumplipürével és apró fasírttal


              Itt van az ősz a nyakunkon. Csak kapkodom a fejem, mindennapra megvan a program. Ízet főztem meg zakuszkát, a kertből pedig a murkot és a krumplit ástuk ki.
              Most egy finom szószt szeretnék bemutatni, amit főleg ősszel készítek, mivel a fő hozzávalója a sültpaprika. A fotó nem valami szép, kérlek nézzétek el nekem....
           Oregános sültpaprika szósz
         Hozzávalók 4 személyre: 500 g paprika(piros), 4 paradicsom, 2 cikk fokhagyma, 100 ml fehér bor, só, bors, pici cukor, oregano, olaj.
         A paprikákat megsütjük, héjukat eltávolítjuk, torzsájukat eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat eltávolítjuk és feldaraboljuk.
         Forró olajban megfonnyasztjuk az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a feldarabolt sültpaprikát, a paradicsomot, rátöltjük a bort, esetleg még egy pici vizet is adhatunk hozzá, a fenti fűszerekkel ízesítjük, majd készre főzzük.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...