2024. november 17., vasárnap

Kukoricamálé

Rátaláltam erre a csodálatos receptre. Gondoltam egy próbát megér... Málét már ettem, másnál, de én, mi itthon nem készítettünk.A süti nagyon finom lett, felnőtt, szaftos, egyszóval ízletes. Hozzávalók: 4 tojás, 200 g cukor, 120 ml olaj, pici só, 500 g joghurt, 200 g kukoricadara, 150 g fehérliszt, 1 tasak sütőpor. A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzátöltjük apránként az olajat, aztán kanalanként a joghurtot, a kukoricadarát, majd a lisztet amibe belevegyítettük a sütőport is. Ne felejtsünk egy csipetnyi sót tenni bele. Előmelegtett 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

2024. november 5., kedd

Túrós pogácsák

Karácsonyra hangolódva egy jó adag túrós pogit sütöttem. Most szívecskés meg virágos kiszúrókat használtam. A végén egy pár emberkét is gyártottam. Nagy sikere volt, próbáljátok ki , megéri! Hozzávalók: 500 g liszt, 500 g margarin, 500 g tehéntúró, 2 kisk. só. Még: 1 tojás, szezámmag, lenmag, köménymag. A lisztben a margarint elmorzsoljuk, sózzuk és hozzágyúrjuk túrót is. Amig bemelegszik a sütő és előkészítjük a tepsiket ,addig a tésztát jégszekrényben pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk, tetszés szerint kivágjuk, tepsibe helyezzük, felvert tojással lekenjük,magot szóruk rá és előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.
Az emberkékhez: egy pohár segítségével köröket vágunk, bele 3 kis kört. A szemekből a tésztát a fülek helyére ragasztjuk. A szájból levőt pedig az orr helyére nyomkodjuk.Tojással lekenjük, megszórjuk magvakkal és sütjük.

2024. október 26., szombat

Tojásoskrumpli

Végre itt a várva várt recept. Láttam, már többen elkészítettétek... Az enyém csak abban különbözik, hogy én zsemlemorzsát(prézlit) is használtam az elkészítéséhez. Hozzávalók:4 dr. krumpli,3 tojás, 2 evk.zsemlemorzsa, olaj, só. A krumplit meg a tojást megfőzzük. Mindkettőt megtakarítjuk és tetszés szerint feldaraboljuk. Kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk, hozzáadjuk a még meleg krumplit és tojást, sózzuk, összevegyítjük és tejföllel tálaljuk.

2024. október 15., kedd

Tortellinis paradicsom leves

Most egy leves ötletet hoztam... Ha megtetszett próbáljátok ki! Hozzávalók: Egy darabka füstölt kájzer, egy tasak levesnek való fagyasztott zöldségkeverék, tortellini, 2 evk. paradicsompaszta, egy csokor friss zellerlevél, só, olaj, pici cukor. Egy evk. olajon a feldarabolt kájzert picit megpirítjuk, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, a paradicsompasztát, az apróra vágott zellerzöldet, ízlés szerint fűszerezzük és főni hagyjuk. A végén belefőzzük a paradicsomos tortellinit is és készre főzzük.

2024. október 10., csütörtök

Egyszemélyes tojáskrém

Nagyon szeretem a sajtkrémes pirítost. Gyakran veszek egy-egy dobozkával, de mindig marad a doboz alján egy kanálnyi ami sehogy sem akar elfogyni. Ilyenkor készítem ezt az egyszemélyes, olcsó, egyszerű tojáskrémet. Hozzávalók: 1-2 evk. sajtkrém, 3 tojás, 1 kisk. mustár, só, bors.
A tojásokat keményre főzzük. Sárgájukat villával megtörjük, a sajtkrémmel meg a mustárral összekeverjük, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a kockára vágott fehérjéket(reszelni is lehet).

2024. október 8., kedd

Mézes, citromos tarja és tojásoskrumpli

Ez csak egy ötlet, nem is írok receptet, mert annyira egyszerű... A tarját nagyon picit kipotyoltam, sóztam borsóztam és kevés olajban megsütöttem. Miután megsült egy kisk. mézet elkavartam egy fél citrom levével és a hússzeletre kanalaztam , mind a két felét még hagytam egy-egy percet sülni és azonnal tálaltam. Hozzá nagyon illett a finom tejfölös tojásoskrumpli.

2024. október 5., szombat

Pudingos almás pite

Ez is egy egyszerű de nagyszerű sütemény. A vanília puding az almához remekül passzol, nekünk nagyon ízlett. Érdemes kipróbálni! Hozzávalók:2 kg alma, 2 tasak vaníliaízű pudingpor, 700 ml tej, ízlés szerint cukor. Még: 2 tojás, 150 g cukor, 250 g margarin, pici só, 1 tasak sütőpor, 2 evk. tejföl, kb. 400 g liszt. A fenti hozzávalókat összegyúrjuk, felhasználásig jégszekrényben pihentetjük. Az almát megpucoljuk, lereszeljük. Megfőzzük a pudingot a cukorral együtt, kihűtjük. A tésztát kettéosztjuk, lapokat nyújtunk. Az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, rátesszük a kicsavart almát,megszórjuk fahéjjal, rákenjük a pudingot amit aztán az utolsó lappal fedünk be. Tetejét villával megszurkáljuk(anyukámtól tanultam) és sülni tesszük. Isteni finom!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...