Isteni finom ebédet készítettem ma. A bundás sertésmáj nagyon passzolt a hideg krumplisalátához. A salátát sültpaprikával turbóztam fel, fokhagymával ízesítettem, nagyon finom lett...
Hozzávalók
a bundás májhoz: sertésmáj, bors, a panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
A májat vízszintesen vékony szeletekre vágjuk, borsozzuk, mindegyiket először lisztbe, aztán tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk és bő, forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük és melegen tálaljuk.
a krumplisalátához: 4 főtt krumpli,2 sültpaprika, 3 cikk fokhagyma, pár szem olajbogyó. A dresszinghez: só, bors, 1 evk. olaj, 1 evk, ecet, pici cukor, 100 ml víz.
A krumplit megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, tetszés szerint feldaraboljuk. A paprikákat megsütjük, héjukat és magházukat eltávolítjuk, tetszés szerint felszeleteljük.
Az előkészített zöldségeket egy nagyobb salátástálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felszeletelt fohagymát, majd a fenti hozzávalókból készített dresszinggel leönjük. Jól behűtve tálaljuk.