2023. május 29., hétfő
Egyszerű epres torta
Ünnepeltünk, megint. Most a fiamat. Újra eprest kért mint mindig és én kívánságát örömmel teljesítettem. Amint a fotó is tükrözi nagy volt az öröm...Isten éltessen drága gyermekem!
Hozzávalók: egy piskótalap(megsütöd, én most az üzletből vettem), kb. 1 kg friss eper, 500 ml tejszín, 10 evk. porcukor, 400 ml tejföl,
1 tasak habfixáló.
Az epreket megmossuk és 3 felé nagyságszerint szortírozzuk. A torta aljára a piskótalapra kerülnek a közepesek, félbevágva. A tetejére a szépek. A kicsiket pedig egy kevés cukorral megfőzzük és mixerrel pürésítjük , színt adva a krémnek is.
A krémhez a tejszínt a porcukorral meg a habfixálóval felverjük hozzáadjuk a tejfölt és a kihűlt eperpépet. Összevegyítjük és a tortaformába töltjük amit azelőtt szépen kiraktunk félbevágott eprekkel. A tortát pár órát jégszekrényben pihentetjük. Tetejét tetszés szerint díszítjük.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)