2015. október 26., hétfő

Pikáns szószban sült karaj

          
Vasárnapi ebédünk nagyon finomra sikeredett. Csontnélküli karajt vettem és azt akartam valamiképpen elkészíteni. Még szombat este felszeleteltem és bepácoltam.
     Hozzávalók: 1 kg karaj. A páchoz: 6 evk. bolognai szósz, 2 evk. csípős ketchup, 2 evk. mustár, 100 ml olaj, 100 ml víz, 2 babérlevél, só, bors.
A fenti hozzávalókat összekavarjuk, majd ezt  páckeveréket a feldarabolt hússzeletekre töltjük, ügyelve, hogy mindegyikre bőven jusson. Alufóliával letakarjuk és másnapig hideg helyen tartjuk. Sütés előtt a bepácolt karajszeleteket hőálló tálba helyezzük és sülni tesszük. Bármilyen körettel fogyasztható. Én most a kukoricás tepsis burgonyát választottam. Finom volt!

2015. október 13., kedd

Sült zöld paradicsom saláta

Minden ősz végén elkészítem ezt a salit, miután a dér már megcsípte  a zöld paradicsomokat és tovább már úgysem érnek.
A zöld paradicsomokat alaposan megmossuk, ha nagyobbak akkor félbevágjuk és egy  lábosba tesszzük.
 A sütőt előmelegítjük, majd  az előkészített paradicsomokat sülni tesszük. 30-40 perc sütés után, sütőből kivéve hűlni hagyjuk. Aztán cikkekre vágjuk. Megszórjuk apróra vágott fokhagymával és készítünk egy enyhén ecetes, sós, cukros, olajos vizet amibe kevés csombort is vegyítünk.  A paradicsomra töltjük, kamrába visszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Másnap már fogyasztható.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...