Télire szoktam eltenni így a csipőspaprikát. Roppant egyszerű. A paprikákat megmosom, karikára vágom, majd összevegyítem szálára vágott hagymával, üvegekbe teszem és felöntöm 9 fokos ecettel. Évekig eláll.
Egy másik recept szerint a felvágott zöldségeket sózzuk, cukrozzuk, üvegekbe tesszük és felöntjük ecettel.
Hozzávalók: 1 kg színes csípőspaprika, 2 kg hagyma, 2 evk, só, 2 evk. cukor.
Bár nem eszem csípőset, de negyon finom lehet
VálaszTörlésHű, ez nagyon csíphet. :) Amióta saját konyhám van, még nem raktam el csípős paprikát, de most egészen kedvet kaptam hozzá. :)
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésHidd el én sem, de a lányom nagyon szereti...
Egycsipet!
VálaszTörlésMegpróbálhatod! A hagyma átvesz a paprika csipősségéből. Ezt a két üveget 3 közepes hagymával és 6 darab paprikával töltöttem meg, az ecetet nem mértem....
Mi imádjuk a csípőset,és ez tényleg nagyon egyszerűnek hangzik!!Nincs benne az eceten kívül semmi tartósító???
VálaszTörlésAndi!
VálaszTörlésSemmi de semmi!
Én szeretem a csípőset, de az eceteset nem:)
VálaszTörlésÉs akkor csak szárítva teheted el télire!!!
VálaszTörlésen tetem el ilyent es nagyon finom
VálaszTörlés