Megint egy vacsora tipp, megint egy tökből készült finomság.
Tökfasírtot sütöttem már egy jó párszor az idén, most is változtattam, újitottam a recepten egy picit.
Szárított oregánóval meg apróra vágott csípőspaprikával ízesítettem, tetejére pedig cherry paradicsom került.
Nagyon finom volt.
Hozzávalók: 1 kg nyers főzőtök, 3 tojás, 6 cikk fokhagyma, liszt amennyit felvesz, só, bors, oregánó, 1 friss csipőspaprika. Még: cherry paradicsomok.
A tököt meghántjuk magházát eltávolítjuk, lereszeljük és lesózzuk. Míg a tök levet ereszt, addig fokhagymát pucolunk, a csipőst apróra vágjuk. Egy nagyobb tálba feltörjük a tojásokat, hozzáadjuk a kiszorított tököt, a tört fokhagymát, a csipőspaprikát, a szárított oregánót, borst és annyi lisztet amennyit felvesz.
Serpenyőben olajat forrósítunk , a fasírtmasszából kanállal kis halmokat szaggatunk, mindegyik fasírt tetejére kis paradicsomocskákat nyomunk és készre sütjük. Papírszalvétára szedjük ki és azonnal tálaljuk. Hidegen is nagyon finom.