Nézzétek mit sütöttem vacsorára! Egy különleges pizzát! A fiúk nagyon szerették, még melegen percek alatt elfogyott.
Hozzávalók a pizzatésztához: 20 g friss élesztő, 1 evk. cukor, 2 evk. liszt, 100 ml langyos víz. Tovább: 400 g fehér liszt, 1 csapott kisk. só, 4 evk. olaj, 150 ml langyos víz.
A fenti hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, duplájára kelesztjük.
Még szükséges: 1 nagy fej hagyma olajban megdisztelve(só, bors, fűszerpaprika), 200 g feldarabolt préseltsonka, 400 g mozzarella (felét feldaraboljuk, a másik adagot a majdnem kész pizzára reszeljük), 100 ml ketchup, 2 csípőspaprika(üvegből).
Először a tepsit kevés olajjal kikenjük . A megkelt tésztát kis gömbökre osztjuk, mindegyik buktácskát mozzarellával meg sonkával töltjük, rendre ketchupba mártjuk és a tepsibe sorakoztatjuk. Mindegyikre jó olajos ,dinsztelt hagymát halmozunk, majd előmelegített 180 sütőbe sülni tesszük. A végén a majdnem kész pizzát megszórjuk reszelt mozzarellával és készre sütjük. Apróra vágott csípősparikával díszítjük, ketchuppal kínáljuk.