2018. február 27., kedd

Csokipudingos keksztorta

   
Hétvégi desszertünk egy finom pudingos, diós keksztorta volt.
Hozzávalók: 2 tasak(40 g-os) csokiízű pudingpor, 800 ml tej, 10 evk. cukor, 100 g margarin. Még : 500-600 g háztartási keksz, 6 evk. darált dió, 1 fiola rumeszenc.
Először megfőzzük a pudingot ,de mielőtt teljesen kihűlne hozzáadjuk a feldarabolt margarint.
A kekszet meg a diót ledaráljuk, majd hozzáadjuk a kész pudingot és a rumeszencet. Jól összedolgozzuk, kalácsformába símítjuk, egy éjszakára jégszekrénybe tartjuk. Másnap tálcára borítjuk, tetszés szerint díszítjük.

2018. február 21., szerda

Buktás pizza

Nézzétek mit sütöttem vacsorára! Egy különleges pizzát! A fiúk nagyon szerették, még melegen percek alatt elfogyott.
Hozzávalók a pizzatésztához: 20 g friss élesztő, 1 evk. cukor, 2 evk. liszt, 100 ml langyos víz. Tovább: 400 g fehér liszt, 1 csapott kisk. só, 4 evk. olaj, 150 ml langyos víz.
A fenti hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, duplájára kelesztjük.
Még szükséges: 1 nagy fej hagyma olajban megdisztelve(só, bors, fűszerpaprika), 200 g feldarabolt préseltsonka, 400 g mozzarella (felét feldaraboljuk, a másik adagot a majdnem kész pizzára reszeljük), 100 ml ketchup, 2 csípőspaprika(üvegből).
Először a tepsit kevés olajjal kikenjük . A megkelt tésztát kis gömbökre osztjuk, mindegyik buktácskát mozzarellával meg sonkával töltjük, rendre ketchupba mártjuk és a tepsibe sorakoztatjuk. Mindegyikre  jó olajos ,dinsztelt hagymát halmozunk, majd előmelegített 180 sütőbe sülni tesszük. A végén a majdnem kész pizzát megszórjuk reszelt mozzarellával és készre sütjük. Apróra vágott csípősparikával díszítjük, ketchuppal kínáljuk.

2018. február 13., kedd

Borban pácolt sertésmáj rizses mexikói salátával

A mai ebéd sült, fűszeres sertésmáj volt. Mielőtt a májat megsütöttem volna, azelőtt pár órát egy különleges pácban tartottam. 
A pác hozzávalói: 100 ml bor, 100 ml olaj, 3 evk. mustár, 1 kisk. apróra vágott tárkony, 3-4 cikk fokhagyma, bors.
A fenti hozzávalókat jól összekavarjuk, a felszeletelt májat beletesszük, pár órára hideg helyen tartjuk, majd rendre forró olajban megsütjük. Ez a pác kb. 500-600 g sertésmájnak elég.
Megjegyzés: a májat miután kivettem a pácból nem töröltem át, csak  lecsöpögtettem és azonnal sütöttem. Csak tálaláskor sózzuk. 

2018. február 6., kedd

Zsemlemorzsás tejbegríz torta

Most egy nagyon egyszerű desszertet hoztam. Próbáljátok ki megéri!
Hozzávalók: 1200 ml tej, 6 evk. cukor, 12 evk. búzadara(gríz), citromhéj, pici só. Még : pár evk. meggy lekvár, 200 g keksz, 1 evk. vaj.
Először a kekszet apróra törjük és a felhevített vajon picit megpirítjuk. Egy nagyobb lábas aljára pár evőkanál morzsát szórunk.
Tejbegrízt főzünk a szokásos módon. Ha kellően besűrűsödött (még melegen ) felét a morzsára töltjük.
Lekvárral gazdagon megkenjük, rátöltjük a maradék főtt grízet, megszórjuk kekszmorzsával és egy órát  hideg helyen tarjuk. Tálaláskor a tortát egy nagyobb tányérra borítjuk és szeleteljük. Finoooom!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...