Ha szerda, akkor nálunk mindig szójás kaja szerepel az étlapon. Ma zöldséggel dúsított szójafasírtocskákat sütöttem. Most nem olajban sütöttem, hanem a sütőben készültek. Mellé finom, színes krumplisalátát tálaltam.
Zöldséges szójafasírtok
Hozzávalók: 1 tasak 100 g-os szójagranulátum, 1tasak mexikói zöldségkeverék 450 g (fagyasztott), 2 tojás, 2 cikk fokhagyma, 2 evk. liszt, 2 evk. zsemlemorzsa, 1 vegetakocka, só, bors, pici olaj.
A szójaport a vegetakockával kevés vízzel(éppen, hogy ellepje), 15 percig főzzük. Leszűrjük, kihűtjük.
A fagyasztott zöldégkeveréket kevés vízben pár percig pároljuk, leszűrjük, kihűtjük.
Egy nagyobb tálban az előfőzött szójához hozzáadjuk az előkészített zöldségkeveréket, a tojásokat, a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd annyi lisztet és zsemlemórzsát adunk hozzá, hogy a massza összeálljon és formázható legyen.
Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk és abba tesszük szép sorban a kis fasírtocskákat. Mindegyik tetejére egy fél kiskanál olajat töltünk és 25 percre előmelegített 180 fokos sütőbe, sülni tesszük. Krumplisalátával tálaljuk.