Ünnepi ebédünk fénypontja volt ez a finom süti. Igaz, az epernek nem volt meg a várt zamatos nyári íze, de ehető volt.
Hozzávalók: egy 4 tojásos kakaós piskótalap, 500 g tehéntúró, 150 g porcukor, 500 ml tejszín, 150 g feketecsoki, 250 g friss eper, 2 evk. savanykás lekvár.
A piskótához: 4 tojás, 8 evk. cukor, 8 evk. liszt, 2 evk. kakaó, fél tasak sütőpor.
Piskótát sütünk a szokásos módon.Kihűtjük.
A tejszínből 100 ml kitöltünk, a többit kemény habbá verjük. A piskótalapot bekenjük szép vékonyan valamilyen savanykás ízzel, én szedressel kentem le.
A túrót a cukorral elkeverjük hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, majd óvatosan a lekváros piskótára simítjuk. Az epreket megmossuk, félbevágjuk és a túrós masszába szurkáljuk.
A csokit a maradék tejszínnel vízgőz felett felolvasztjuk, összeforraljuk és a sütire töltjük. A maradék eperrel díszítjük. Minden kedves olvasómnak egy egy szeletet küldök virtuálisan és köszönöm hogy olvastok immár 10 éve. Millió puszi!!