2024. október 26., szombat

Tojásoskrumpli

Végre itt a várva várt recept. Láttam, már többen elkészítettétek... Az enyém csak abban különbözik, hogy én zsemlemorzsát(prézlit) is használtam az elkészítéséhez. Hozzávalók:4 dr. krumpli,3 tojás, 2 evk.zsemlemorzsa, olaj, só. A krumplit meg a tojást megfőzzük. Mindkettőt megtakarítjuk és tetszés szerint feldaraboljuk. Kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk, hozzáadjuk a még meleg krumplit és tojást, sózzuk, összevegyítjük és tejföllel tálaljuk.

2024. október 15., kedd

Tortellinis paradicsom leves

Most egy leves ötletet hoztam... Ha megtetszett próbáljátok ki! Hozzávalók: Egy darabka füstölt kájzer, egy tasak levesnek való fagyasztott zöldségkeverék, tortellini, 2 evk. paradicsompaszta, egy csokor friss zellerlevél, só, olaj, pici cukor. Egy evk. olajon a feldarabolt kájzert picit megpirítjuk, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, a paradicsompasztát, az apróra vágott zellerzöldet, ízlés szerint fűszerezzük és főni hagyjuk. A végén belefőzzük a paradicsomos tortellinit is és készre főzzük.

2024. október 10., csütörtök

Egyszemélyes tojáskrém

Nagyon szeretem a sajtkrémes pirítost. Gyakran veszek egy-egy dobozkával, de mindig marad a doboz alján egy kanálnyi ami sehogy sem akar elfogyni. Ilyenkor készítem ezt az egyszemélyes, olcsó, egyszerű tojáskrémet. Hozzávalók: 1-2 evk. sajtkrém, 3 tojás, 1 kisk. mustár, só, bors.
A tojásokat keményre főzzük. Sárgájukat villával megtörjük, a sajtkrémmel meg a mustárral összekeverjük, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a kockára vágott fehérjéket(reszelni is lehet).

2024. október 8., kedd

Mézes, citromos tarja és tojásoskrumpli

Ez csak egy ötlet, nem is írok receptet, mert annyira egyszerű... A tarját nagyon picit kipotyoltam, sóztam borsóztam és kevés olajban megsütöttem. Miután megsült egy kisk. mézet elkavartam egy fél citrom levével és a hússzeletre kanalaztam , mind a két felét még hagytam egy-egy percet sülni és azonnal tálaltam. Hozzá nagyon illett a finom tejfölös tojásoskrumpli.

2024. október 5., szombat

Pudingos almás pite

Ez is egy egyszerű de nagyszerű sütemény. A vanília puding az almához remekül passzol, nekünk nagyon ízlett. Érdemes kipróbálni! Hozzávalók:2 kg alma, 2 tasak vaníliaízű pudingpor, 700 ml tej, ízlés szerint cukor. Még: 2 tojás, 150 g cukor, 250 g margarin, pici só, 1 tasak sütőpor, 2 evk. tejföl, kb. 400 g liszt. A fenti hozzávalókat összegyúrjuk, felhasználásig jégszekrényben pihentetjük. Az almát megpucoljuk, lereszeljük. Megfőzzük a pudingot a cukorral együtt, kihűtjük. A tésztát kettéosztjuk, lapokat nyújtunk. Az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, rátesszük a kicsavart almát,megszórjuk fahéjjal, rákenjük a pudingot amit aztán az utolsó lappal fedünk be. Tetejét villával megszurkáljuk(anyukámtól tanultam) és sülni tesszük. Isteni finom!!!!

Barackos, túrós lepény

Maradék túróból és pár barackból készült ez a finom lepény. Az alja pizzatészta(onnan csentem el). Hozzávalók: sima köttes tészta alap: élesztő, víz, liszt, só, olaj. A töltelék: 3 evk. túró, 2 evk. joghurt, 3 tojás, ízlés szerint cukor és felszeletelt barack. Köttes tésztát gyúrunk a fenti hozzávalókból, miután duplájára kelt tepsibe simítjuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a tésztára öntjük, barackszeletekkel díszítjük, majd előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...