2024. október 26., szombat
Tojásoskrumpli
Végre itt a várva várt recept. Láttam, már többen elkészítettétek... Az enyém csak abban különbözik, hogy én zsemlemorzsát(prézlit) is használtam az elkészítéséhez.
Hozzávalók:4 dr. krumpli,3 tojás, 2 evk.zsemlemorzsa, olaj, só.
A krumplit meg a tojást megfőzzük. Mindkettőt megtakarítjuk és tetszés szerint feldaraboljuk. Kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk, hozzáadjuk a még meleg krumplit és tojást, sózzuk, összevegyítjük és tejföllel tálaljuk.
2024. október 15., kedd
Tortellinis paradicsom leves
Most egy leves ötletet hoztam... Ha megtetszett próbáljátok ki!
Hozzávalók: Egy darabka füstölt kájzer, egy tasak levesnek való fagyasztott zöldségkeverék, tortellini, 2 evk. paradicsompaszta, egy csokor friss zellerlevél, só, olaj, pici cukor.
Egy evk. olajon a feldarabolt kájzert picit megpirítjuk, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, a paradicsompasztát, az apróra vágott zellerzöldet, ízlés szerint fűszerezzük és főni hagyjuk. A végén belefőzzük a paradicsomos tortellinit is és készre főzzük.
2024. október 10., csütörtök
Egyszemélyes tojáskrém
Nagyon szeretem a sajtkrémes pirítost. Gyakran veszek egy-egy dobozkával, de mindig marad a doboz alján egy kanálnyi ami sehogy sem akar elfogyni. Ilyenkor készítem ezt az egyszemélyes, olcsó, egyszerű tojáskrémet.
Hozzávalók: 1-2 evk. sajtkrém, 3 tojás, 1 kisk. mustár, só, bors.
A tojásokat keményre főzzük. Sárgájukat villával megtörjük, a sajtkrémmel meg a mustárral összekeverjük, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a kockára vágott fehérjéket(reszelni is lehet).
2024. október 8., kedd
Mézes, citromos tarja és tojásoskrumpli
Ez csak egy ötlet, nem is írok receptet, mert annyira egyszerű...
A tarját nagyon picit kipotyoltam, sóztam borsóztam és kevés olajban megsütöttem. Miután megsült egy kisk. mézet elkavartam egy fél citrom levével és a hússzeletre kanalaztam , mind a két felét még hagytam egy-egy percet sülni és azonnal tálaltam. Hozzá nagyon illett a finom tejfölös tojásoskrumpli.
2024. október 5., szombat
Pudingos almás pite
Ez is egy egyszerű de nagyszerű sütemény. A vanília puding az almához remekül passzol, nekünk nagyon ízlett.
Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:2 kg alma, 2 tasak vaníliaízű pudingpor, 700 ml tej, ízlés szerint cukor.
Még: 2 tojás, 150 g cukor, 250 g margarin, pici só, 1 tasak sütőpor, 2 evk. tejföl, kb. 400 g liszt.
A fenti hozzávalókat összegyúrjuk, felhasználásig jégszekrényben pihentetjük.
Az almát megpucoljuk, lereszeljük.
Megfőzzük a pudingot a cukorral együtt, kihűtjük.
A tésztát kettéosztjuk, lapokat nyújtunk. Az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, rátesszük a kicsavart almát,megszórjuk fahéjjal, rákenjük a pudingot amit aztán az utolsó lappal fedünk be. Tetejét villával megszurkáljuk(anyukámtól tanultam) és sülni tesszük. Isteni finom!!!!
Barackos, túrós lepény
Maradék túróból és pár barackból készült ez a finom lepény. Az alja pizzatészta(onnan csentem el).
Hozzávalók: sima köttes tészta alap: élesztő, víz, liszt, só, olaj.
A töltelék: 3 evk. túró, 2 evk. joghurt, 3 tojás, ízlés szerint cukor és felszeletelt barack.
Köttes tésztát gyúrunk a fenti hozzávalókból, miután duplájára kelt tepsibe simítjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a tésztára öntjük, barackszeletekkel díszítjük, majd előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)