2022. február 24., csütörtök

Tejszínes halleves lazacból

Ha jól emlékszem ez egy finn recept. Már nagyon rég ki akartam próbálni, de mindig elmaradt. Most is csak egy nagyon kis darabból készítettem , de 2 személyre bőven elég volt. Hozzávalók: 150 g lazac, 1 sárgarépa, kis darabka zeller, 1 hagyma, 2 krumpli, 50 ml főzőtejszín, 1 csokor friss kapor, só, kevés olaj, fél citrom (leve). A sárgarépát meg a zellert feldaraboltam kevés olajon megdinszteltem, felöntöttem vizzel, hozzáadtam a hagymát(egészben), sóztam. Rendre hozzáfőztem a krumplit majd a végén a kockacukor nagyságú halat. Megszórtam apróra vágott friss kaporral,főzőtejszínnel selymessé tettem, citrom levével savanyítottam , még pár percig összefőztem és azonnal tálaltam. FENOMENÁLIIIIS!

2022. február 23., szerda

Tonhalas, paradicsomos spagetti

Annyira finom volt ez a tonhalas spagetti, hogy ezen a héten kétszer is elkészítettem. Hozzávalók 2 adagra: 200 g spagetti, fél hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 jó evk. paradicsompaszta, só, bors, késhegy csili, 2 evk. tonhalkonzerv, 2 evk. olaj, kevés reszelt sajt. A tésztát megfőzzük, leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, pici olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, rátesszük a paradicsompürét, fűszerezzük, jól lepirítjuk,majd hozzákavarjuk a halkonzervet is. A meleg spagettivel összevegyítve tálaljuk. Megszórhatjuk reszelt parmezánnal, de anélkül is nagyon finom.

2022. február 15., kedd

Halas, gombás sült töltöttpaprika

Karácsony és Újév között készítettem ezt a finom kaját. Pároltam egy kis gombát csak úgy hagymával.Főztem kb. 4 evk. rizst. Mindezekhez hozzáadtam 2 jó evk. lecsepegtetett halkonzervet, kellően fűszereztem sóval meg borssal, majd a félbevágott paprikákba töltöttem. Kiolajozott hőálló tálba helyeztem és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöttem(15-20 perc). Hozzávalók: 4 evk. rizs, 2 evk.tonhalkonzerv, 1 kisebb doboz gomba(konzerv), 1 hagyma, 3-4 dr. paprika ,só, bors, kevés olaj.

Tonhalfasírt

Nagyon szeretjük a hallal készült kajákat. Az idén harmadszor vettem tonhalkonzervet, azt a 900 g-ost. Sok mindent lehet készíteni belőle. Most fasírtot sütöttem, feltétnek. Melegen, de hidegen is nagyon finom . Hozzávalók: 3 evk. halkonzerv, 2 tojás, 2-3 dr. főtt krumpli, 1 evk. mustár, 1 kis fej hagyma, só, bors. A krumplit megfőzzük, meghámozzuk, megtörjük. A halat lecsepegtetjük hozzáadjuk a krumplihoz, ráütjük a tojást, mustárt teszünk hozzá, kellően fűszerezzük, vizes kézzel golyócskákat formálunk és forró olajban kisütjük.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...