2022. július 31., vasárnap
Spenótos, tonhalas spagetti
Itt egy újabb tonhalas, tésztás recept. Imádoooom!
Hozzávalók: 2 evk. olaj, 2 cikk fokhagyma, fél csípőspaprika, két jó marék bébi spenót, 3 evk. tonhal(konzerv), fél citrom leve meg héja, só, bors.
Még: spagetti.
Leghamarabb a tésztát sós vízben kifőzzuk, leszűrjük.
Az apróra vágott fokhagymát kevés olajon picit megpirítjuk, hozzáadjuk a karikára vágott csipőst, a spenótot, majd ha összeesett a spenót ,hozzáadjuk a halat is. Kellően beízesítjük: sóval, borssal, citrom héjával meg levével, a kifőtt tésztára töltjük, jól ősszerázzuk és azonnal tálaljuk.
Friss káposztasaláta
Ezt a finom salit a gyermekeim, amikor kicsik voltak maricskált káposztának hívták.
Istenem , milyen egyszerű az elkészítése és mégis egyes vendéglőkben eléd tolják a megvágott friss káposztát ahelyett hogy ők kellően beízesítenék.
Hozzávalók: friss káposzta, só, kapor, csombor. Még: ecet, cukor, víz.
A káposztát legyaluljuk, gyengéden besózzuk, legalább 10 percig állni hagyjuk. Addig elkészítjük a dresszinget.
A káposztát kiszorítjuk megszórjuk apróra vágott kaporral meg csomborral(de lehet szárazzal is), rátöltjük az ecetes, cukros vizet, jól összevegyítjük, fogyasztásig hideg helyen tároljuk.
Darált húsos tészta
Ezt az ételt csak olyankor készítem, ha megmarad egy öklömnyi friss darálthúsom és nem szeretném lefagyasztani.
Hozzávalók: 200-300 g darált hús, egy kisebb hagyma, fél paprika, só, bors, fűszerpaprika, kevés olaj.
Még: penne tészta és tejföl
A hagymát meg a paprikát apróra vágjuk, kevés olajon mindkettőt picit megpirítjuk rátesszük a darálthúst és azt is lepirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, kevés vizet töltünk rá és készre pároljuk.
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hozzáadjuk a kész darálthúst. Tejföllel tálaljuk.
Kapormártás...
Kapormártást vagy kaporszószt érdemes friss kaporból készíteni, kora tavasszal amikor még zsenge a növény. Mennyei illata és aromája olyan különleges ízt ad a szósznak, hogy aki megkóstolja egyből beleszeret.
Hozzávalók: egy kiskanál vaj, 2 evk. liszt, egy csokor friss kapor, 500 ml tej, só, kevés cukor, citromlé.
A vajon picit megpirítjuk a lisztet, rádobjuk az apróra vágott kaprot, rátöltünk 50 ml vizet, majd a hideg tejet. Kellően beízesítjük, majd ha besűrűsödött azonnal tálaljuk.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)