Karácsonyra készítettem, ezeket a meggyes huszárcsókokat. Közkedvelt, finom,, száraz sütemény. Fogyott is, főleg a fiúknak ízlett nagyon.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
350 g liszt, 150 g cukor, 200 g zsír vagy margarin, 1 tojás és kettőnek
a sárgája, 1 rum eszenc, fél tasak sütőpor. Még 2 tojásfehér, 200 g
darált dió, 400 g meggybefőtt.
A cukrot elkavarjuk a tojásokkal, majd
hozzáadjuk a lisztben elmorzsolt, fagyos zsírt vagy margarint, aztán az
eszencet meg a sütőport. Jól összegyúrjuk, majd 30 percet jégszekrényben
pihentetjük.
Tésztánkat ujjnyi vastagságúra sodorjuk, egyenlő darabkákra vágjuk, majd kis gömböket formálunk.
Ezeket a gömböket tojásfehérjébe mártjuk, majd mindegyiket dióba forgatjuk.
Mindegyik gömb közepébe egy kimagolt meggyet teszünk.
Megjegyzés:
-ha van otthon friss disznózsírunk, inkább azt használjuk margarin helyett, mert hamarabb megpuhulnak a kekszecskéink.
-a gömböcskék cseresznye nagyságúak legyenek, vagy még kisebbek
-a tojásfehérjéket nem kell teljesen felverni, csak éppen a villával megmozgassuk
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, lassú tűznél sütjük.
.