A lányom szülinapját ünnepeltük. Erre az alkalomra egy finom málnás tortát készítettem. A málnazselét fehér ganache krémmel kombináltam. Tetejét sajnos csak málnára hasonlító zselékkel díszítettem( a ronda eső miatt nem jutottam ki a kertbe friss málnáért.)
Hozzávalók:(27 cm-es átmérőjű tortalaphoz):7 tojás, 7 evk. cukor, 3 evk. kakaó, 7 evk. liszt, 1/2 tasak sütőpor.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, rendre hozzákavarjuk a
tojássárgákat, hozzáadjuk a kakaót, majd a lisztet amibe a sütőport
vegyítettük. Sütőpapírral bélelt 27 cm átmérőjű tortaformába
símítjuk, előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük. Ha kihűlt 3-ba vágjuk.
Fehér ganache krém
Hozzávalók: 500 g jőminőségű fehércsoki, 500 ml tejszín.
A tejszínt felmelegítjük, beletördeljük a csokoládét éa addig kavarjuk míg a csoki felolvad. A krémet pár órára jégszekrénybe tesszük.Felhasználás előtt még átmixereljük.
A tortához még szükséges 8 evk. málnazselé, 6 evk. kókuszreszelék, 200 ml tejszín, 10 darab zselecukorka.
A málnazselét én most történetesen málnából és gel fix-ből készítettem persze cukor hozzáadásával.
(1 kg málna, 350g cukor, 1 tasak gel fix )
A málnát szűrőn átmossuk, lecsepegtetjük és a cukorral főni tesszük. Ha elolvadt a cukor hozzáadjuk a fixálót és addig főzzük( kb. 3 perc) míg besűrűsődik.
A torta özzseállítása
Az első lapot megkenjük 4 evk. málnazselével. Erre jön a kihűtött tejszínes fehércsokis krém egyharmada. Betakarjuk a második piskótalappal. Erre is kenünk málnazselét , rá pedig fehér ganache krémet. Ráborítjuk a harmadik lapot. A tortát a maradék krémmel bevonjuk. Behintjük kókuszreszelékkel.
Tetejét tetszés szerint díszítjük: tejszínhabbal, zselével, kis kókuszgolyócskákkal( ganache krém és kókuszreszelék).
.