A lányomnak készült ez a finom torta, nagyon nagy szeretettel. Savanykás meggypudinggal és tejszínhabbal töltöttem, közepébe még egy sor babapiskóta is került. Finom volt, nagyon finom...
Hozzávalók (27 cm-es tortaformához): 7 tojásból készült piskótalap, 1 gyümölcsízű pudingpor, 500 ml tejszín, 500 g friss meggy, 150 g cukor, 1 nagy csomag( 40 dr) babapiskóta, 20 g zselatinpor.
Piskótát sütünk 7 tojásból, a szokásos módon. Kihűtjük, vízszintesen kettévágjuk, töltjük.
A meggyet megmossuk, kimagoljuk, mindegyik szemet félbevágjuk. A pudingot 400 ml vízben feloldjuk, hozzáadjuk a cukrot és az előkészített meggyet, majd addig főzzük míg jól besűrűsődik. Kihűtjük. Csak ha meghűlt adjuk hozzá a beáztatott, majd megmelegített zselatint(10 g-ot).
A tejszínt kemény habbá verjük, ehhez is hozzákavarjuk a maradék
beáztatott, majd megmelegített zselatint(10 g-ot). A tejszínhab felét a meggyes pudinghoz kavarjuk.
A torta összeállítása:
Az első piskótalapra tesszük a felét a meggyes krémnek, ráhehelyezzük a babapiskótákat, rá megint egy adag meggyeskrém jön, majd befedjük a második piskótalappal.
A torta széleit a maradék tejszínhabbal kenjük be, hozzáillesztjük a babapiskótákat körbe-körbe , masnit kötünk rá, majd tetejét tetszés szerint díszítjük.