Hozzávalók: 250g friss zsenge zöldborsó, 3 sárgarépa, 1 hagyma, 500 ml paradicsomlé, 1 csokor friss kapor, 2 evk. eperlevéltészta, só, pici cukor, 1 vegetakocka, 1 evk. liszt, 2 evk. olaj.
A sárgarépát megtakarítjuk, megmossuk és tetszés szerint feldaraboljuk. A felaprított répát kevés forró olajon megdinszteljük, sózzuk, meghintjük liszttel, felöntjük vízzel , hozzáadjuk a hagymát(egészben), a vegetakockát, és majd ha felfőtt az apróra vágott friss kaprot. Amikor majdnem puha a répa, a leveshez adjuk a borsót, ha már megpuhult a tésztát is. A legvégén hozzátöltjük a paradicsomlevet, pici cukorral édesítjük, jól kiforraljuk és kész is a finom levesünk.