Még télen készítettem ezt a virágos roládot, csak a bejegyzését halogattam. Most is időszerű lehet, főleg ha friss gyümölcsökkel töltjük.
Hozzávalók a habhoz: 1 tojásfehérje, 30 g cukor, 40 g liszt, 30 g olvasztott vaj vagy margarin, pár csepp piros ételfesték.
A piskótalaphoz: 4 tojás, 120 g cukor, 120 g liszt, fél tasak sütőpor.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a lisztet meg az ételfestéket. Egy nylon tasakba tesszük, amit aztán az egyik sarkánál kivágunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe(30x35) tetszés szerint virágokat, köröcskéket rajzolunk.
Ha a rajzolással megvagyunk, a tepsit tíz percre a FAGYASZTÓBA tesszük. Addig elkészítjük a piskótamasszát.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd rendre hozzákavarjuk a sárgákat is, a végén a sütőporos lisztet. Rátöltjük a megfagyott virágokra, előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.
Ha kész, a meleg piskótalapot nedves konyharuhára borítjuk és óvatosan felcsavarjuk.
Ha kihűlt, tetszés szerint töltjük.
Jaj de jópofa!! Nagyon ötletes, tetszik :)!!
VálaszTörlésSuper ornata,,,bravooo,,,pupppp!!
VálaszTörlésNagyon helyeske lett!!! :-)
VálaszTörlésNMa nem is gondoltam, hogy ezt így kell készíteni, mármint a diszítést. Azt hittem rárajzoltad a végén:) De ötletes:)
VálaszTörlésMilyen jó ötlet! :) Nagyon szép lett! :)
VálaszTörlésNagyon szépen megrajzoltad, különleges, tetszetős!
VálaszTörlésHű, de szuper! Ezt a fajta díszítést még nem is hallottam! Kösz, hogy megosztottad!
VálaszTörlésEz valami csodás! Még én sem hallottam eddig erről a díszítési módszerről, de nagyon jó!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, remek ötlet! :)))
VálaszTörléshű de jó ez.
VálaszTörlésLányok!
VálaszTörlésMindenkinek köszönöm a szép megjegyzéseket!
Örömmel osztom meg, gasztro tudásomat!!!