2012. június 9., szombat

Virágos piskótarolád

           Még télen készítettem ezt a virágos roládot, csak a bejegyzését halogattam. Most is időszerű lehet, főleg ha friss gyümölcsökkel töltjük.
          Hozzávalók a habhoz: 1 tojásfehérje, 30 g cukor, 40 g liszt, 30 g olvasztott vaj vagy margarin, pár csepp piros ételfesték.
A piskótalaphoz: 4 tojás, 120 g cukor, 120 g liszt, fél tasak sütőpor.
          A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a lisztet meg az ételfestéket. Egy nylon tasakba tesszük, amit aztán az egyik sarkánál kivágunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe(30x35) tetszés szerint virágokat, köröcskéket rajzolunk.


      Ha a  rajzolással megvagyunk, a tepsit tíz percre a FAGYASZTÓBA tesszük. Addig elkészítjük a piskótamasszát.
      A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd rendre hozzákavarjuk a sárgákat is, a végén a sütőporos lisztet. Rátöltjük a megfagyott virágokra, előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.
Ha kész, a meleg piskótalapot nedves konyharuhára borítjuk és óvatosan felcsavarjuk.
Ha kihűlt, tetszés szerint töltjük.

11 megjegyzés:

  1. Jaj de jópofa!! Nagyon ötletes, tetszik :)!!

    VálaszTörlés
  2. Super ornata,,,bravooo,,,pupppp!!

    VálaszTörlés
  3. NMa nem is gondoltam, hogy ezt így kell készíteni, mármint a diszítést. Azt hittem rárajzoltad a végén:) De ötletes:)

    VálaszTörlés
  4. Milyen jó ötlet! :) Nagyon szép lett! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépen megrajzoltad, különleges, tetszetős!

    VálaszTörlés
  6. Hű, de szuper! Ezt a fajta díszítést még nem is hallottam! Kösz, hogy megosztottad!

    VálaszTörlés
  7. Ez valami csodás! Még én sem hallottam eddig erről a díszítési módszerről, de nagyon jó!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jól néz ki, remek ötlet! :)))

    VálaszTörlés
  9. Lányok!
    Mindenkinek köszönöm a szép megjegyzéseket!
    Örömmel osztom meg, gasztro tudásomat!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...